Historien

Østervrå Baptistkirke kort fortalt:

I 2006 købte Østervrå Baptistmenighed Karlsen døre og vinduers gamle bygninger i Sæsing, en del år blev brugt på visionen om hvordan stedet skulle bruges og hvad det skulle indeholde. Menigheden havde to bygninger som skulle sælges og Østervrå kirken blev solgt.
En gruppe af menigheden ønskede at blive i Østervrå by og tegner idag Østervrå Frikirken som holder til i den gamle bank i Østervrå.
Efter en del menighedsmøder og missionsdrøftelser samt hilsner i form af ord fra Gud blev planen sat i værk, Kulturcenter Vendsyssel var på vej.
I ca. 4 år blev der bygget og 25000-28000 frivillige timer samt 7 mill. i kontanter blev samlet ind blandt kirkens folk, fonde blev søgt og pengene begyndte at løsnes rundt omkring i de søgte fonde, og det blev startskuddet til byggeriet.
I dag står menigheden som ejere af 2500m2 top moderne lokaler med møbler, lys, lyd, projektorer osv. i top kvalitet.
I ugens løb er der flere  brugere af centeret og i menigheden  er der også en del aktivitet både i ugens løb samt søndag.
Men visionen var ikke kun omkring kirken, nej menigheden ønskede et center som var åbent for alle, til sport, fritid, kultur og koncerter.

Idag er der ansat en halv tids medarbejder  i Kulturcenter vendsyssel og en halv tids medarbejder  i Kirken i Kulturcenter Vendsyssel.